„I státní sektor může být atraktivní zaměstnavatel“ říká v rozhovoru Hana Svobodová, personální ředitelka. A co dalšího nám prozradila?
Jaké to je vést personalistiku tak velké státní firmy, jako je SZIF?
Především je to velká zodpovědnost. A také poměrně náročná práce, která je pro mě zároveň i osobní výzvou. Je třeba si uvědomit, že kromě centrály v Praze máme 7 regionálních poboček a dalších 65 menších pracovišť po celé republice. Celkově pro nás pracuje víc než 1 300 zaměstnanců.
SZIF je zaměřen na určitou dosti specializovanou oblast. Není to z hlediska kvalifikačních požadavků trochu jednostranné?
Fond rozhodně není zaměstnavatelem pro jedno profesní zaměření. Ano, je potřeba mít obsazené pozice lidmi se vzděláním zemědělským, ekonomickým, potravinářským a technickým. Ale také potřebujeme právníky, personalisty, mzdové účetní, ajťáky a projekťáky. Fond také administruje značky kvalitních potravin Klasa, Regionální potravina a BIO, a tedy potřebujeme i specialisty na marketing. Pro ty uchazeče, kteří dávají přednost práci „venku na vzduchu“, nabízíme práci terénních inspektorů či kontrolorů. Tedy využijeme opravdu velké spektrum profesí.
Má práce ve státním sektoru podle vás nějaké výhody, které zlepšují pozici SZIF jako zaměstnavatele?
O státní správě se občas vedou zkazky, že je zde jednotvárná, nudná práce nad hromadou papírů, nepříjemní lidé atd. Nic takového už dávno neplatí. Jsme velká organizace, ale využíváme moderní technologie, děláme zajímavou práci, musíme umět pružně reagovat na změny, dělat poradenství, orientovat se v legislativě nejen ČR, ale i EU, a náš pracovní den je skutečně nabitý. Do toho můžeme nabídnout jistotu a sociální zabezpečení. Mnozí zaměstnanci, kteří přišli ze soukromého sektoru, po určitém čase museli uznat, že nic z toho, co si mysleli o práci ve státní správě, se zde neděje. I státní sektor může být atraktivní zaměstnavatel.
Zajímá vás odpověď na další otázku „Co dělá SZIF jako zaměstnavatel pro to, aby v současném konkurenčním prostředí získal potřebné zaměstnance?“ – podívejte se do našeho newsletteru zde